ProMedicum Dental Fogászati Központ

PRO Medicum fogászati központ • Cím: 8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
www.promedicum.hu • info@promedicum.hu • Telefon/Fax: (00-36) 88/444-644 • Mobil: (00-36) 30/9463-145

Fogtechnikai Labor

 

Nevelits László vagyok a fogtechnikai labor vezetője.

Legfontosabb célunk a kezdetektől a gyorsaság, megbízhatóság, igényesesség és esztétika megvalósítása. Megbízható alapanyagokból dolgozunk, mert fontosnak tartjuk termékeink minőségét.

Dolgozóink a szakmai fejlődés érdekében folyamatosan továbbképzéseken vesznek részt.

A ProMedicum fogászati központtal azonos épületben lévén és a pontosan szervezett együttműködésünknek köszönhetően az átlagosnál 30%-kal kevesebb idő alatt készítjük el a fogtechnikai munkákat.

Technológiák, berendezések

Arany Galvántechnológia – Gammat free

Inlay és korona készítése 24 karátos aranyra égetett porcelánból galvántechnológiával.

Belle Glass

BelleGlass anyag egy módosított porcelán kerámia, melynek keménysége és rugalmassága nagyon közel áll a zománc hasonló tulajdonságaihoz, így hasonló módon is viselkedik. BelleGlass esztétikája tökéletesre sikerülhet, tekintve, hogy az anyag tökélestesen fogszínűre festhető, ami nem elhanyagolható szempont a természetes mosolyt pártoló páciensek számára.

Inlay híd (fogpótlás csiszolás nélkül)

Foghiányok pótlása esetén a hiánnyal szomszédos fogak lecsiszolásával képezzük a híd pilléreit, míg a foghiány felett pedig a hídtag fog elhelyezkedni. Bizonyos esetekben előnyösebbnek ígérkezhet, ha a hiánnyal szomszédos fogak lecsiszolása helyett azokon egy inlay-t (betétet) képezünk ki, és ezek fogják tartani a pótfogat. Ez az ún. “Belle Glass” inlay-elhorgonyzású híd. Így csökkenthető a fogpótlás során feláldozott ép fogállomány mértéke.

Inlay / Onlay

Rágófogak szuvasodása esetén gyakran előfordul, hogy a fognak egy nagyobb hányada megrongálódik. Régi nagy kiterjedésű amalgám tömés helyettesítésére, gyökérkezelt fogak fedőtömésére kitűnően alkalmas. A tömések ekkora üregben nehezebben rögzíthetők, könnyebben kieshetnek. A tömés megszilárdulásakor a nagyobb mennyiségű

tömőanyag jobban zsugorodhat, ezért a széli záródás tökéletlenebb lehet. Segítségével a károsodott fogak megmaradt ép fogszövete megmenthető, megtartható.

Alapanyagát tekintve készülhet kompozitból (műgyanta), kompozitból üvegszálas erősítéssel, aranyból és porcelánból.


Cirkon, fogpótlás új dimenzióban – 100% fehér

A Cirkónium-oxid fogpótlásban történő alkalmazása a technikai újdonságok közé sorolandó. Teljesen fémmentes fogpótlás, magas stabilitás, magas hajlítószilárdság, nagy precizitás és esztétikum jellemzi. Elkészítése során a precíziós lenyomatról computeres módon, egy bonyolult software segítségével készül el a virtuális váz. Ezen “virtuális váz” alapján készül el a cirkónium-oxid váz. A kifaragott fogpótlások váza 5 mikron pontosságú. (Egy átlagos jól sikerült hagyományos fém-kerámiai korona széli záródása 50-80 mikron.)

CAD-CAM technológia:

  • CAD-CAM technológia, extrém pontos, számítógép vezérelte technika
  • A fogorvos által készített lenyomat alapján pontos minta készül
  • A minta adatait lézeres letapogatással viszi be a fogtechnikus a frézgépbe. A frézelést szintén a számítógép végzi, így ultrapontos cirkon váz készül.
  • A cirkon váz leplezése természethű porcelán rétegekkel történik, a tökéletesen esztétika érdekében.
  • Tartós, erős, így kiemelkedően biztonságos megoldás, mely a magas esztétikai igényeket is kielégíti

Product Info – CAD/CAM System 5-TEC

  • Számítógép vezérlésű 5 tengelyes automata M5 frézgép két frézorsóval és frézer kalibrálással
  • Teljesen automata S600 optikai szkenner
  • Szkennelő, modellező és frézelő szoftver
  • Személyi számítógép, képernyővel

Munkafolyamataink, referencia munkáink

Elfogadjuk bankkártyáját is!