ProMedicum Dental Fogászati Központ

PRO Medicum fogászati központ • Cím: 8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
www.promedicum.hu • info@promedicum.hu • Telefon/Fax: (00-36) 88/444-644 • Mobil: (00-36) 30/9463-145

Fogsorok

Bizonyos számú, illetve elhelyezkedésű foghiány esetén a saját fogakra már nincs mód rögzített fogpótlást készíteni, így az elvesztett fogakat, vagy azok egy részét fogbeültetéssel lehet csak pótolni, illetve kivehető fogpótlás készíthető.

A kivehető fogpótlások:

  • teljes, illetve
  • részleges kivehető fogpótlások

Attól függően, hogy az adott állcsontban egyáltalán nincs saját fog, vagy néhány még megmaradt.

A teljes kivehető fogpótlások esetében, mivel hiányoznak a fogak, a nyálkahártya, ajkak, szájpadlás együttesen segítenek a pótlások stabilizálásában. Ideális esetben ezek a pótlások jó hatékonysággal használhatók és élethű eredményt nyújtanak. A teljes kivehető pótlások egyetlen hátránya talán csak az, hogy a rágás hatékonysága nem közelíti meg a rögzített pótlásokkal és a saját fogakkal történő rágás hatékonyságát.
Amennyiben a teljes kivehető pótlás stabilitása anatómiai okokból nem megfelelő, úgy ismét az implantációs fogpótlás nyújthat segítséget. 6-8 implantátum behelyezését követően rögzített hídpótlás készítésére nyílik lehetőség.
Köztes megoldás, de jelentős kényelem- és funkciójavulást eredményezhet, ha két implantátumot helyeznek a fogínybe, melyekbe patent fejeket csavaroznak, a patent házak pedig a fogpótlásba kerülnek berögzítésre. Gyakorlatilag a fogsort a két patent stabilizálja az ideális helyzetben. Bár a pótlás kivehető pótlás marad, de a korábbiakkal ellentétben sokkal stabilabbá, kényelmesebbé, és  a biztonságossága folytán  a páciens számára sokkal megnyugtatóbbá válik, hisz nem kell attól tartania, hogy kellemetlen helyzetbe kerül a fogsor váratlan elmozdulása miatt.

Kombinált fogpótlás

A részleges fogpótlások korszerűbb típusa az úgynevezett kombinált fogpótlás. Egy rögzített hídpótlás és egy kivehető fogsor együtt egészíti ki a foghiányt. A mai kombinált munkák rögzített része egy fém-kerámia híd, melynek fém részén apró, mechanikus rögzítő elemek (patentok, csúsztatók) találhatók. Ezek a rejtett, láthatatlan elemek stabilizálják a pótlás kivehető részét, kényelmes, biztonságos, hatékony és esztétikus eredményt biztosítva. A fogpótlás fix része természetesen folyamatosan a szájban marad, a kivehető részt viszont napi rendszerességgel ki kell venni, meg kell tisztítani. Ezen pár perc kivételével viszont az is folyamatosan, éjjel-nappal a szájban kell, hogy legyen.

Akár rögzített, akár kivehető fogsort készíttet, a ProMedicum fogászaton az igényeinek és lehetőségeinek megfelelően optimális megoldást kínálunk Önnek.%3

Elfogadjuk bankkártyáját is!