ProMedicum Dental Fogászati Központ

PRO Medicum fogászati központ • Cím: 8200 Veszprém, Nárcisz utca 2.
www.promedicum.hu • info@promedicum.hu • Telefon/Fax: (00-36) 88/444-644 • Mobil: (00-36) 30/9463-145

Sinus eleváció

Az arcüreg (sinus), pontosan az orrmelléküreg, a kis-és nagy őrlőfogak felett az állcsontban helyezkedik el. Az őrlőfogak elvesztése következtében a csontszövet elsorvad, mivel nem terhelődik kellőképp ez a terület. Emellett a kor előrehaladtával tágul az arcüreg, mely a csontos fal elvékonyodását hozza maga után. Ennek a csontos aljzatnak a vastagítására szolgáló beavatkozás a sinus eleváció, melynek eredményeként csontpótló anyag beültetésével, pár hónap elteltével stabil, implantációhoz megerősödött csont képződik.

A sinus eleváció napjainkban nagyon gyakran alkalmazott beavatkozás, nem megfelelően vastag csontállomány esetén, implantátum behelyezése előtt. Az operáció alkalmával az arcüreg alsó nyálkahártyáját néhány milliméterrel megemelik, és a keletkező rést pedig csontpótló anyaggal töltik ki.

A beavatkozás során az íny bemetszése után csontablakot készítenek majd néhány mm-rel feljebb emelik a csontablakot, igy az arcüreg nyálkahártyája is feljebb emelkedik. Ebbe a résbe helyezik a csontpótló anyagot, mely az arcüreg irányába megnöveli a csont vastagságát. Amikor Kisebb csontsorvadás esetében, akár egy ülésben is elvégezhető a csontpótlás és az implantátum beültetése. Ebben az esetben egyszerre történik a csontpótló illetve az implantátum beépülése a szervezetbe.

Elfogadjuk bankkártyáját is!